Om Oss

Sammanfattning

Bella Voce – Lunds Studentsångerskor är en fyrstämmig damkör med hög musikalisk nivå vars medlemmar studerar eller har studerat vid Lunds universitet. Kören startades år 2000 och är en fristående studentförening som inte är bunden till någon nation eller kår. Sedan mars 2014 är Bella Voce en erkänd studentförening av Akademiska Föreningen. Vi samarbetar även med Folkuniversitetet.

Receptioner med kören äger rum på måndagar kl 18.30 till 21.00 i Helgeandkyrkans församlingshem.

Vi söker alltid nya duktiga och engagerade medlemmar vid varje terminsskifte. Läs mer under fliken Bli Medlem. Hjärtligt välkommen att söka till kören och/eller komma och lyssna på våra konserter!

Dirigent

Victoria Söderberg har varit Bella Voces dirigent sedan 2014. Victoria Söderberg är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och Conservatorium de Licthe Muziek i Groningen, Nederländerna. Hon har varit verksam som sångpedagog och lett körer som Lunds domkyrkas gosskör och Lunds Nations kör. Victoria har även varit projektledare för Lund Choral Festival, vilken hon var med och byggde upp från grunden och som nu är Sveriges största körfestival. Victoria sjunger regelbundet i både jazz- och coverband, numera aktuell i vokalgruppen Ladybird.  Hon har dessutom medverkat i flera olika sångprojekt, däribland Skånes dansteaters föreställning Voices på Malmö Opera. 

Repertoar

Kören sjunger en blandad repertoar och ger en större konsert per termin. Däremellan sjunger vi på företag, baler och andra tillställningar. Varje år den 12 december ger Bella Voce en luciakonsert i den medeltida kyrkan Bosebo på Kulturen i Lund som är mycket uppskattad. Bella Voce har en körhelg varje termin. Däremellan hittar vi på mycket annat roligt tillsammans, som middagar och sittningar. År 2005 spelade kören in en julskiva, 2011 gjordes en inspelning med vår- och festsånger och hösten 2013 genomfördes ett samarbete med Förenade nationsmanskören där adventskonserter hölls för två fullsatta universitetsaulor.